Blog

3 tipuri de mic-dejun cu Acai

3 tipuri de mic-dejun cu Acai

NE PLACE gustul de Acai! Placut si incredibil de bogat in nutrienti Acai merge consumat foarte bine cu orice va puteti imagina. Cu toate grasimile sanatoase, fibre si vitamina E, ar fi pacat sa nu includem Acai in mesele noastre chiar in cele de dimineata – iata  cateva idei cu care stim ca vei iubi!

Reteta 1: CLATITE FLUFFLY CU SOS DE ACAI

Ingrediente pentru 10-15 clatite:

  • 2 cani faina
  • 2 cani lapte de soia
  • 1 lingura de zahar din trestie brun
  • 1 lingura seminte de chia
  • 1 lingura ulei de nuca de cocos
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita praf de vanilie
  • un varf de cutit de sare

Ingrediente pentru sosul de Acai:

  • 2 cani fructe de padure (zmeura, mure, afine, …)
  • 1 dcl de apa
  • 1 lingura de nectar de agave

+ 1 lingura pudra de Acai
+ ulei de cocos

Mod de preparare:

In primul rand, se amesteca 2 dcl de lapte de soia cu seminte de chia si trestie de zahar brun. Se amesteca bine si se lasa la macerat in timp ce se prepara sosul. Gatiti toate ingredientele pentru sos impreuna timp de 5-10 minute, apoi luati-le de pe fos sa se raceasca. Se amesteca pudra de Acai dupa cateva minute – acest lucru va ingrosa putin sosul.

Se amesteca ingredientele uscate pentru clatite cu lmixul de aptele soia si chia. In cele din urma, se adauga o lingura de ulei de nuca de cocos topit si aluatul de clatite este gata! Coaceti prima clatita pe o tigaie fierbinte, usor unsa cu ulei de cocos. Continuati pana cand ramaneti fara aluat, apoi se toarna sosul peste clatite si se savureaza fiecare muscatura! 🙂

Reteta 2: BOLUL BRAZILIAN DE ACAI

Ingrediente:

  • 2 dcl de lapte de migdale
  • 1 banana
  • 1 cana de afine
  • 1 lingura seminte de canepa decojite
  • 1 lingura seminte de chia
  • 1 lingura pudra de Acai
  • ½ lingurita pudra de vanilie

Mod de preparare:

Amestecati totul impreuna intr-un blender si se acopera cu fructe, nuci si seminte. Este de-a dreptul delicios de simplu si sanatos!

Reteta 3: GRANOLA DE ACAI

Ingrediente:

  • 2 cesti fulgi de ovaz
  • 1 cana de migdale
  • 1 cana de nuci
  • ½ ceasca seminte de floarea-soarelui
  • ½ ceasca seminte de in
  • 3 linguri de ulei de cocos
  • 3 lingur dei sirop de artar
  • 2 linguri de pudra de Acai
  • 1 lingura unt de migdale
  • 1 lingurita pudra de vanilie

Mod de preparare:

Se topeste uleiul de cocos deasupra aburului si se amesteca cu untul de migdale, siropul de artar, pudra de Acai si vanilie. Se toarna peste restul ingredientelor si se amesteca bine. Imprastiati amestecul peste o foaie de copt, captusita cu hartie pergament. Se coace in cuptor, care a fost preincalzit in prealabil la 180 ° C, 15-30 minute. Se amesteca granola de cateva ori, astfel incat sa se poata coace uniform. Cand ovazul devine maro auriu, ia foaia de copt din cuptor si lasati-l sa se raceasca. Pastrati Granola intr-un borcan si serveste cu lapte sau iaurt. Yum Yum! 🙂



1 Comment to 3 tipuri de mic-dejun cu Acai