Produse
Ulei de Cocos

Cumpara Ulei de Cocos

Ingrediente

    Ulei organic de nuca de cocos virgin presat la rece (Cocos nucifera)

Certificari:

Produs cultivat ecologic

Produs BIO

Tara de origine

Filipine

Utilizare

Uleiul de cocos fiind stabil la temperaturi ridicate, este ideal pentru coacere, prajire sau pentru gatit. Acesta poate fi adaugat la diferite deserturi, smootie-uri, tartinabile si sosuri. Acesta poate fi de asemenea folosit ca o crema de piele sau masca de par.

Ulei de cocos bio

Ulei de cocos bio

Uleiul de nuca de cocos este, de asemenea, cunoscut sub numele de grasime de nuca de cocos sau unt de cocos. Acesta este produs prin presarea mecanica a carniide nuci de cocos naturale. Uleiul de cocos se lichefiaza la temperaturi mai mari de 23° C.

Uleiul de cocos:

    • are un procent ridicat de acizi grasi (lauric si capric)
    • are proprietati antibacteriene si antivirale
    • nu contine grasimi saturate trans nocive
    • este o sursa de energie rapida si de inalta calitate
    • este potrivit pentru pielea uscata sau normala si pentru ingrijire a parului
    • este rezistent la temperaturi ridicate (sub 180° C) si la incalzire
    • nu produce substante cancerigene

Uleiul de nuca de cocos  este compus in principal din acid lauric, un acid gras saturat cu proprietati antibacteriene si anti-inflamatorii, urmat de capric, caprilic, miristic si palmitic, care reprezinta o sursa de inalta calitate de energie fiind implicate in procesele in care organismul are nevoie de grasime.

Uleiul de cocos este similar in compozitie cu laptele uman. Datorita proprietatilor sale anti-fungice, uleiul de nuca de cocos este de asemenea potrivit pentru persoanele cu candidoza si poate contribui la ameliorarea acesteia.

VALOAREA NUTRITIVA PENTRU 100 g (≈ 107 ml ): valoare energetica 3766 kJ/900 kcal | proteine 0 g | glucide 0 g | din care zaharuri 0 g | grasime 100 g | din care acizi grasi saturati 93 g | mononesaturati 7 g | 0 g acizi grasi polinesaturati | fibre 0 g | sodiu 0 g.

Reteta pentru tartine sarate

    • 1 ceasca de ulei de nuca de cocos
    • o mana de patrunjel sau usturoi salbatic
    • un varf de cutit de sare de Himalaya
    • 1 lingurita de praf de maca
    • 1 lingura de unt de cacao topit

Se amesteca uleiul de nuca de cocos intr-o stare moale cu usturoi sau patrunjel tocat si sare. Depozitati intr-un borcan si folositi ca sa intindeti pe paine, legume, etc.

O dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos sunt importante.