Blog

Batoane pline de energie

Batoane pline de energie

Stresul, activitatile sportive si alte tipuri de efort ne epuizeaza organismul. De multe ori nu avem timp sa respectam un program regulat al meselor in functie de activitatea pe care o desfasuram, de exemplu, drumetiile la munte, pe bicicleta, la birou, in sala de sport sau in alta parte.

Batoanele de energie sunt cele mai potrivite pentru revitalizarea organismului, mai ales atunci cand vine vorba de a lua o gustare mica. O gustare delicioasa si sanatoasa are acizi grasi saturati care ajuta corpul si si restabileste vitalitatea de care avem nevoie. Migdalele contin lipide vegetale esentiale, dudele si fructe de padure Goji sunt bogate in vitamine, mai ales vitamina C. Guarana si cacao in combinatie cu nectarul de agave ridica nivelul nostru de energie. Batoanele de energie sunt usor de digerat, astfel incat sa le puteti manca chiar in timpul activitatilor sportive. Din moment ce acestea nu sunt prea mari, le poti lua peste tot.

Pentru batoane de energie delicioase ai nevoie de:

1 cana de migdale
½ cana penite de cacao
1 ceasca de dude uscate
½ ceasca de fructe de goji
2 linguri de pudra de guarana
1 lingura de pudra de cacao
1 lingurita de pudra de vanilie
½ ceasca de sirop de agave
¼ cana de unt de cacao topit

In bucatarie macinati in blender migdalele, penitele de cacao, pudra de vanilie, amestecati dudele, guarana si pudra de cacao. Dupa ce s-a legat compozitia adauga fructe de goji, sirop de agave (sau sirop yacon) si unt de cacao topit. Se amesteca in continuare pana cand totul devine omogen. Pune compozitia pe o hartie de copt si da-le o forma dreptunghiulara. Pune totul in frigider, lasa compozitia peste noapte, si apoi poti da dimensiunea batoanelor in functie de preferinta ta.

Bucurati-va de batoanele de energie delicioase si de libertatea unui corp revitalizat.