Blog

FOTO-REPORTAJ: vizitand MACA!

FOTO-REPORTAJ: vizitand MACA!

Noua, celor de la PlanetBIO ne place sa calatorim. Exista atat de multe locuri minunate de descoperit, si ce este mai bine decat a combina utilul cu placutul? Suntem mereu in cautarea celor mai bune produse pe care sa vi le putem oferi, si, in acelasi timp, ne imprietenim cu furnizorii nostri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Acestia sunt Anzii – in primavara anului 2012, am vizitat furnizorii nostri peruani de Maca. Maca de la PlanetBIO creste in zona Junin, de unde provine originar Maca. Acest loc este cunoscut a fi singurul loc unde maca a fost crescut inainte de 1980, in timp ce astazi este, de asemenea, cultivat si in alte parti din Peru si chiar Bolivia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanturile puternice, noptile foarte reci si solul sarac reprezinta o problema serioasa pentru majoritatea plantelor, dar Maca infloreste literalmente in ele. Deja sarac, solul este secat in continuare cu Maca, astfel incat fermierii paraseasc terenul agricol pentru a se „odihni” timp de 5 ani de la recoltare. Aceasta rotatia a culturilor este foarte importanta pentru a se cultiva produsele cele mai nutritive fara a fi nevoie de ingrasaminte chimice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maca cultivata pentru PlanetBIO sustine comunitatea indian nativa local, care coopereaza cu un agronom specializat in agricultura ecologica. Ei cresc Maca noastra cu dragoste si bucurie, combinand rezultatele moderne cu practici vechi. Recoltarea de tuberculi maturi este un eveniment social, care participa tot satul (copii inclus). 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maca de la PlanetBIO este un amestec de maca rosu, galben si negru, care contribuie la eficacitatea sa. Produsul final este format numai tuberculi, in timp ce Maca dezvolta, de asemenea, o multime de frunze deasupra solului. Pentru ca Maca noastra este cultivat in functie de permacultura, frunzele sale sunt de multe ori a plecat pe teren ca protectie pentru sol.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nativii manca tuberculii de Maca proaspeti – gustul si textura lor seamana cu cea a unui hrean (confirmat de cel mai tanar membru al echipei PlanetBIO) :). De asemenea, ei le mananca fierte si prajite, sau le macina intr-o faina pe care o folosesc apoi in paine sau clatite.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maca este apoi curatata cu grija si sa imprastie la uscat in aer timp de cateva saptamani. Numai atunci cand tuberculii sunt complet uscati Maca este macinata intr-o pulbere finaMaca de la PlanetBIO poate fi utilizata in piureuri, sucuri, bomboane de ciocolata sau alte retete de baza. Aroma sa intensa poate fi acoperita de sucul ​​de portocale proaspat – care este cu siguranta modul nostru preferat de a bea Maca, al tau care este?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ne place Maca noastra pentru ca este cultivata in conformitate cu principiile ecologice si de permacultura, pentru ca oamenii care cultiva Maca o fac cu dragoste, si pentru ca o prietenie frumoasa a fost facuta in timpul vizitei noastre.