Blog

Sa gatim de sarbatori cu zahar de cocos :-)

Sa gatim de sarbatori cu zahar de cocos :-)

Sarbatorile de iarna nu sunt sarbatori fara prajiturile specifice pe care le impartim cu prietenii si familia. Atunci, de ce sa nu fie si sanatoase in acest an (pastrandu-le nemaipomenit de delicioase, desigur!)? Gatitul de sarbatori poate fi benefic pentru tine si pentru corpul tau! Alegeti sa renuntati la zaharul rafinat si folositi zaharul de nuca de cocos perfect, inlocuiti ouale plinde de colesterol cu seminte Chia si lapte de vaca grasa cu lapte pe baza de plante sanatoase. Poftim, acum sunteti gata pentru retetele sanatoase de sarbatori!

Prajiturele de lamaie cu gem de chia

Ingrediente pentru cookie-uri:

  • 2 cani faina
  • 200 g unt vegetarian (la temperatura camerei)
  • ½ ceasca PlanetBIO zahar de nuca de cocos
  • 1 lingura macinata fin seminte de Chia PlanetBIO + 3 linguri de apa
  • coaja de lamaie proaspat rasa de la 1 lamaie organica

Ingrediente pentru gem de zmeura chia:

  • 1 cana de zmeura
  • 1 lingura de agave nectar
  • suc de lamaie, 1 lingura
  • 2 linguri de seminte de Chia PlanetBIO

Mod de preparare:

Se amesteca faina, coaja de lamaie, unt vegetarian, zahar nuca de cocos si amestecul de seminte de Chia si apa. Framantati aluatul de prajituri si roluiti-l pe o suprafata presarata cu faina de aproximativ 5 mm grosime. Taiati prajiturelele cu un taietoar si coaceti-le timp de 10-15 de minute la 180 °C. Lasati-le sa se raceasca complet.

In timp ce prajiturelele se racesc, se prepara gemul: se amesteca zmeura cu nectarul de agave, sucul de lamaie si semintele de Chia, folosind o furculita. Asteptati câteva minute pentru ca gemul sa se ingroase. Apoi, presarati o lingurita de gem pe fiecare prajiturica si acoperitile cu alte prajiturele. La final, se presara peste prajiturele zahar pudra de nuca de cocos.

Paine de banane

 

Ingrediente:

  • 1 cana de faina
  • 1 cana macinata fin de ovaz
  • ½ ceasca de zahar de nuca de cocos PlanetBIO
  • 1/3 ceasca de ulei de nuca de cocos PlanetBIO topit
  • ½ ceasca chipsuri ciocolata neagra + mai multe pentru ornat
  • 1 lingurita de praf de copt
  • ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de pudra de vanilie
  • un varf de sare de Himalaya PlanetBIO

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se combina toate ingredientele uscate, cu exceptia zaharului cocos, intr-un bol. Intr-un alt castron, se amesteca toate ingredientele umede si zaharul de nuca de cocos. Impaturiti amestecul umed cu cel uscat, avand grija sa nu il amestecati prea tare.

Ungeti cu grasime o tigaie de paine (9 x 20 cm). Umpleti-o cu aluatul pregatit si presarati cu fulgi de ciocolata. Coaceti timp de 45 minute (se verifica introducand o scobitoare in centru – daca iese curata atunci este facut).